Chili con carne kentucky beef brisket style

april 13, 2016

Ingredients

1 kg oksespidsbryst

500 g cherrytomater

2 stk mellem fint hakket løg

3 stk mellem fint hakket gulerødder

3 stk mellem fint hakket peberfrugter

3 stk fint hakket kina hvidløg

3 stk hakket rødchilli

5 stk laurbær

100 g tomatpure

2 spsk oregano

2 spsk rør sukker

1 stk kanel

30 g mørk chokolade

280 g majs

280 g kidney bønner

1 dl bourbon

2 spsk spidskommen

2 spsk cayenne peber

2 spsk røget paprika

3 dl oksebouillion (2 terninger)

2 bt koriander

1 dåse(r) cremefraice

Directions

1halvere eller kvarte dine tomater, hæld lidt oliven olie hen over, og drys med oregano & rørsukker. bag i ovnen ved 160 grader i 30 min.

2Orden alle grøntsagerne og sautere dem af i olivenolie i ca. 5 min til det hele er faldet godt sammen

3Tilsæt bourbon og sæt ild til det ( pas på flammerne kan godt være rimlig høje )

4tilsæt tomatpure når flammerne fra bourbonen er gået ud, og sautere i yderligere 5min.

5tilsæt nu tomaterne & oksebouillon og lad simre, mens du klargøre dit kød

6skær et par cm ned i kødet og gnid den med cayenne, spidskummen & røget paprika

7brun kødet godt af på pande i olivenolie

8put kødet i gryden sammen med kanel, laurbær , chokolade , koriander og lad simre i godt 3 timer

9når kødet er godt mørt riv det fra hinanden med 2 gafler og tilsæt dine bønner & majs

10smag til med salt & peber og server med ris, salat , brød, tortilla chips & cremefraiche osv.

00:00