Gateau marcel

april 18, 2016

Ingredients

800 g smør

400 g mørk chokolade

800 g sukker ( halvdelen gemmes til æggehviderne)

4 dl past. æggeblommer

9 dl past. æggehvider

6 stk husblas

Directions

1smør & 400 g sukker smeltes i en gryde, tag af varmen og tilsæt chokoladen

2Æggeblommerne røres forsigtigt i chokolademassen. ( den må ikke være for varm)

3Sukker og past. æggehvider piskes til marengs og vendes forsigtigt i chokolademassen.

4½ delen af massen hældes i smurte springforme og bages 20-25 min. ved 170ºC.

5Kagen tages ud af ovnen og slåes én gang i bordet, så midten falder sammen.

6Kagen afkøles Husblas opblødes og derefter varmes forsigtigt (evt. med noget sprut) indtil den smelter, tilsættes den resterende masse . fordeles på kagerne og sættes på frost. Kagen serveres letfrossen

00:00