Kartoffelsuppe & kammuslinger

april 20, 2016

Ingredients

1 ½ kg bage kartofler (skrællede)

2 stk porre (kun det hvide)

1 stk løg

350 ml hvidvin

1 liter hønsebouillon

1/2 liter mælk

12 stk kammuslinger

1 bt brøndkarse

kartoffel chips

4 stk små kartofler

1/2 liter neutral olie

Directions

1Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker

2Rens løg & porre og skær ligeledes ud i mindre stykker

3Sautere kartofler, løg og porre af, og tilsæt hvidvin

4Lad den reducere til 1/3

5Tilsæt hønsefond & mælk og kog til det er mørt.

6Blend suppen og smag til med salt & peber.

Kartoffel

1Skyl dine små kartofler og skær dem helt tynde skiver på et mandolinjern

2Bring din olie op på 150 grader, brug en tandstik til at tjekke om den er varm (begynder at boble)

3Fritere dine små kartoffel chips

Klargøring til suppen

1Fjern side musklen på dine kammuslinger og dryp dem godt af på et klæde.

2Varm en pande godt op med lidt olie (skal næsten ryge) og rist dine kammuslinger ca. 1 minut på hver side, det er vigtigt de ikke får for meget ellers bliver de seje at tygge i .

3anret som vidst på billedet

00:00