Røget Paprika Kylling Stroganoff

maj 11, 2016

Ingredients

Spaetzle

1 stk æg

1 stk æggeblomme

1/4 dl mælk

1/4 dl vand

150 g mel

1 tsk salt

1/2 tsk muskatnød

Stroganoff

280 g kyllingbryst - skåret i tynde strimler

2 tsk røget paprika

1 sjat olivenolie

1 stk løg - skåret i tynde skiver

3 fed hvidløg - fint hakket eller knust

1 stk grøn peber - skåret i tynde strimlert

8 stk champignons

1 dl hønsebouillon

1/2 dl hvidvin

2 spsk cremefraiche 38%

1 håndfuld Persille - hakket

Directions

Spaetzle

1Slå æg og æggeblommen sammen med mælk og vand

2Bland salt, muskat og mel sammen og tilsæt lidt ad gangen til æggeblandingen, indtil du har en glat og ensartet blanding (skal ligne en tyk pandekagedej)

3Bring en gryde i kog med vand og tilsæt lidt salt,

4Sigt Spaetzle dejen igennem en sigte med store huller ned i gryden med vand, brug en dej skraber eller lignende til at presse dejen igennem.

5Spaetzle er klar når de flyder op, tager ca 30 sek til 1 minut , alt efter hvor store huller der er i din sigte, afkøl og gem til senere hvor de skal steges sprøde.

Stroganoff

1Marinere din kylling med paprika og krydder med salt og peber

2Brun kylling af på en pande med lidt olivenolie

3Tag kylling af panden

4Sautere løg , peberfrugt og champignons af på samme pande (uden at den er rengjort) i et minuts tid

5Tilsæt hvidløg og sautere i yderligere 30 sek.

6Tilsæt hvidvin og lad den reducere næsten helt væk

7Tilsæt hønsebouillon samt kylling og lad det koge lidt ind, sluk for varmen og kom cremefraiche i og smag til med salt og peber.

8Rist din Spaetzle af på en varm pande i olivenolie til de er flot gyldne, og slut af med en klat smør til sidst for smag.

9Servere retten med Spaetzle og frisk hakket persille på toppen

00:00