Ricotta donuts

april 18, 2016

Ingredients

Donut dej

250 g ricotta

3 stk æg ( 1 hel, kun blommer af de 2 sidste )

5 spsk sukker

6 spsk mel

2 tsk bagepulver

Æble kompot

2 stk æbler

25 g smør

3 tsk sukker

Pynt

1 stk æble

Directions

Æble kompot

1Skræl æblerne og fjern kernerne

2skær æblerne ud i små stykker, og kog dem møre i en lille kasserolle, med smør & sukker

3blend kompotten og sæt til side

Donut dej

1bland ricotta , æg og æggeblommer samt sukker

2pisk til du har en ensartede masse

3tilsæt kanel & bagepulver samt mel

4pisk igen til du har en ensartede masse

5varm olie op i en wok eller kasserolle, og brug 2 ske´er til forme med. olien skal dække donutsene halvt ca.

6steg dem gyldne, tager ca. 5 min. pas på med ikke at lave dem for store, da de hæver en del.

7Vend dem i en blanding af sukker & kanel

8skræl & skær det sidste æble ud i små fine tern

9Servere æble kompotten lun, og drys med de rå æbler og placere dine donuts midt for. på billedet har pyntet med lidt friske hindbær & æblechips ( skåret i tynde skiver og bagt ved 70 grader indtil de er helt sprøde)

00:00