Burgerboller i særklasse

april 15, 2016

Ingredients

2 dl vand

1/2 dl kartoffelmospulver

3 dl mælk

20 g gær

2 spsk rørsukker

1 ½ tsk salt

600 g hvedemel med højt gluten indhold, f.eks manitoba mel

1 stk æg

50 g smør

2 spsk sesam

Directions

1kog vandet op med sukker, salt & smør og rør kartoffelmos pulveret i.

2smuldr gæren ned i mælken og kør på din køkkenmaskine indtil det er opløst

3tilsæt kartoffelmosen (ikke0 for varmt), mel & æg og kør dejen i ca. 12-15 min.

4Lad den hæve 1 time i skålen tildækket.

5Form dernæst 12 rundeboller med fugtige finger og lad dem hæve 1 time utildækkede på plader med bagepapir.

6Forvarm ovnen til 200 grader.

7spray eller pensel bollerne med vand & drys med sesam , og bag dem i 15 min. eller til de har taget tilpas med farve.

00:00