Fanø laks med rygeost creme

april 19, 2016

Ingredients

250 g røget fanø laks (eller andet røget laks af høj kvalitet)

1 dl cremefraiche 38%

1 tsk citronskal

1 spsk rygeost

1 stk friseé salat

4 stk radiser i tynde skiver

1 sjat olivenolie (til at marinere salat)

1 sjat hvidvins eddike (til at marinere salat)

Rugbrøds crouton

2 skive(r) rugbrød i små tern

1 sjat honning

1 sjat olivenolie

Directions

Rugbrøds crouton

1Start med at skær rugbrødet i små tern, vend lidt olie & honning over dem og drys med havsalt, bag i ovnen i 10-15 minutter ved 175 grader. Rugbrøds croútonerne kan sagtens laves nogle dage inde, så længe de er opbeholdt i en lufttæt container.

Rygeost creme

1Pisk cremefraichen sammen med rygeost & revet citronskal, og smag til med salt & peber, færdig når den kan vendes på hoved uden der sker noget.

Anretning

1Skyld friseé salaten og skær radiserne i tynde skiver.

2Marinere salat lige inden serveringen og anret som vidst på billedet.

00:00