Fortryllende negerboller

april 18, 2016

Ingredients

300 g marcipan (brugte odense mandelmassa LYX med kakao)

1 dl vand

300 g sukker

150 g past. æggehvider

200 g mørk chokolade

1 stk vaniljestang

Directions

1Skær din marcipan i 30 skiver af ca. 5 mm. og bag i ovnen dem i en forvarmet ovn ved 180 grader i 8 minutter.

2æggehviderne piskes let imens din sukkerlage reduceret

3kog vand & sukker samt vanilje kornene indtil det når 121 grader . tilsæt den varme sukkerlage direkte i æggehviderne ved lavt hastighed, derefter piskes den stiv ved middel/hurtig hastighed, tager ca. 10-15 minuter.

4Smelt chokoladen over vandbad

5æggehvide massen sprøjtes på marcipanbundene med en plastikpose, hvorefter de dypes med den smeltede chokolade

6Vend evt. nogle af bollerne i kokos

00:00