Italiensk brød

februar 7, 2019

Ingredients

Fordej

250 g vand

2 g gær

100 g fuldkorns mel 12-14% gluten

200 g hvedemel 12-16% gluten - tipo 00 eller manitoba

Dejen

1 stk fordej

520 g vand

20 g gær

10 g sukker

600 g hvedemel

16 g salt

75 g ristede kerner - sesam/græskar/solsikke etc. ( kan undlades)

Directions

Fordej

1Bland alle ingredienserne - og lad det stå ude ved stue temperatur 12-24 timer

Dejen

1tilføj alle ingredienserne bortset fra salten

2kør dejen langsomt i 5 min, derefter hurtigt i 12 min. (de sidste 2 med salt)

3lig dejen i en smurt (olie) beholder, hæver til dobbelt størrelse

4vend dejens 4 sider ind og midten, hæv 20 min. under plastik

5bag brødet i en forvarmet ovn på 230 grader i ca. 12-15 min. alt efter hvor store du laver dem

00:00