Jomfruhummer & jordskokker

april 18, 2016

Ingredients

8 stk store Jomfruhummere (Helst friske bestil dem i forvejen ved din fiskehandler)

10 stk mellemstore jordskokker

1 stk citron

2 dl fløde

1 dl mælk

2 stk past. æggeblommer

2 dl vindruekerneolie eller anden neutral olie

2 dl olie til fritering (os en neutral olie raps, majs ,solsikke)

1 bt brøndkarse til pynt

20 g glukose

1 sjat eddike (hvidvins , æble eller lign.)

1 håndfuld rugbrød (til crumble)

Directions

1Skræl 5 jordskokker som koges i mælken og fløden indtil de er helt møre

2sigt væsken fra og kom jordskokker i en blender sammen med æggeblommerne, og kom vindruekerneolie i lidt af gangen, indtil du har en fin og tyk mayonnaise , smag til med eddike salt & peber.

3kom din jordskok mayonnaise i en sprøjtepose så det er nemt at komme på senere.

42 jordskokker vaskes grundigt og skæres i tynde skiver på et mandolinjern , og ligges i koldt vand i ca. 30 min.

5sigt vandet fra jordskok skiverne og dup dem af for vand. Varm olien op til 140-150 grader og fritere dem af lidt af gangen

6sigt vandet fra , og blend med glukosen, og smag til med salt og peber.

7jordskok massen smøres ud på en flad plade med bagepapir eller gummimåtte hvis dette haves. massen tørres i ovnen i 4-5 timer ved 90 grader.

8Hummerhalerne pilles ud af skallerne og ristes i lidt olie & smør , kun på den ene side i 2-4 minutter og trækkes af varmen og vendes til sidst , krydder med salt & peber

9anret hummerhalerne i bunden af en dyb tallerken, og lav 3 dupper med mayonnaisen og pynt med de 2 slags chips og brøndkarse.

10på billedet er der drysses med rugbrød crumble , som blot er blendet rugbrød & olivenolie samt havsalt

00:00