Mazarin tærte

juni 5, 2021

Ingredients

Mazarin tærte

250 g marcipan

250 g sukker

250 g smør (blødt)

5 stk æg

65 g mel

100 g mørk chokolade (hakket for hurtigere smeltetid)

Hvid chokolade creme

5 dl fløde

200 g hvid chokolade

3 stk husblas

1 stk vaniljestang eller lidt vaniljesukker - tilsæt evt. lidt citronskal for en frisk pift

Directions

Mazarin tærte

1Marcipanen røres ud i sukkeret med kagespartel I røremaskine, indtil der ikke er marcipan klumper mere. lav/middel hastighed.

250 % af smørret røres i, skulle der være lidt marcipanklumper kan de røres ud nu. Middel/høj hastighed. De sidste 50% smør røres i massen.

31 æg af gangen røres i (ca. 10 sec. ved høj hastighed), næste æg – 10 sec osv…. Stop røremaskinen når sidste æg har rørt 10 sec.

465 g mel røres i med en håndspartel

5fordel massen i 2 små tærte forme. eller 16 stk muffinforme.

6Bag 20 min. i en forvarmet ovn ved 185 grader

7tilsæt chokolade mens tærten stadig er halvvarm & pensel chokoladen glat ud, hvis tærten serveres uden chokoladecremen, anbefaler jeg man laver en ganache istedet (chokolade med fløde)

Hvid chokolade

1varm fløden op til 80-90 grader & tilsæt resten af ingredienserne

2køl fløde/cremen helt ned, lav den evt. dagen inden.

3Pisk fløden stiv & pynt kagen

00:00