Tomatsuppe med rygeost

april 20, 2016

Ingredients

1 kg tomater på stilk ( brugte store cherry tomater)

250 g gulerødder

250 g løg

2 stk kina hvidløg

100 g tomatpure

1/2 liter hønsebouillon

2 spsk rørsukker

2 spsk oregano

150 g rygeost

1 sjat olivenolie (til at sautering & bagning af tomater)

1 dåse(r) cremefraiche

1 bt forårsløg

200 g suppehorn (pasta)

Directions

1Fjern stilkene fra dine tomater og put dem i en bradepande eller ildfast fad, vend dem i olivenolie & drys med sukker & oregano

2Bag tomaterne i ovnen i 30 min ved 150 grader.

3Skær gulerødder, løg & hvidløg i små stykker

4Sautere dine gulerødder, løg & hvidløg i olivenolie, uden at de tager farve (ved for høj varme bliver hvidløg bitter )

5Når grøntsagerne er faldet godt sammen tilsættes tomatpureen og der sauteres yderligere et par minutter

6Tilsæt hønsebouillon og kog til alle grøntsagerne er helt møre

7Blend suppen helt fint.

8Tilsæt de bagte tomater , og blend igen ( jeg kan godt lide der er lidt tomat stykker i så jeg blender den ikke så meget med tomaterne i.

9Tilsæt rygeost & smag til med salt & peber

10Kog dine små pasta horn & hak forårsløgene, Server med lidt cremefraiche på toppen.

00:00