Bearnaise sauce

april 19, 2016

Ingredients

300 g smør

6 stk past. æggeblommer

2 spsk esdragon eddike (Bearnaise essens, hvidvins eddike, citron eller lignede.)

1-2 spsk estragon - ( prøv evt. med kørvel eller purløg)

1 tsk vand

Directions

1Sæt smørret over i en lille gryde på laveste blus. Det skal bare smelte helt forsigtigt, så vallen er nem at sigte fra.

2Fint hak estragon og sæt til side.

3Kom æggeblommer , eddike , vand og lidt salt i en kasserolle, og legere over svag varme. Pisk konstant indtil den tykner. (kan evt gøres over vandbad, for at kontrollere varmen ) Man med fordel tage den af varmen, engang i mellem mens man pisker, så man er sikker på den ikke bliver for varm.

4Hæld dit afklaret smør i lidt af gangen , så den ikke skiller, og smag til med salt & peber. Tilsæt estragon lige inden serveringen.

00:00