Beijing pork
februar 3, 2021
Ingredients
Kødet
500 g nakkefilet / nakkekoteletter skåret i strimler
1 dl kartoffel mel eller maizena
1 liter neutral olie ( raps- solsikke - vindruekerne etc.)
Saucen
4 spsk sambal oelek ( chili pure ) lav din egen sambal ved blot at blende frisk chili - fjern kerner for mindre stærk sambal
Grøntsager
500-600 g grøntsager ( rød peber - løg - sukkerærter - gulerod) skåret i grove stykker
Directions
Kødet
1tilsæt risvin & soja til dit kød & marinere i min. 1 time, gerne dagen før.
Saucen
1rør alle ingredienser sammen & kog op i en kasserolle
grøntsager
1svits alle grøntsager undtagen sukkerærter i en middelvarm wok med sesam olie i ca. 2 min.
2tilsæt hvidløg & sukkerærter & svits yderligere 2 min.
Stegning af kødet
1vendt kødet i melet eller maizenaen
2Varm din olie op til 160 grader & steg kødet til det er gylden brun
Kød - grøntsager - sauce
1Bland kød & grøntsager i din wok & tilsæt din sauce, servere med kogte basmatiris eller jasminris