Beijing pork

februar 3, 2021

Ingredients

Kødet

500 g nakkefilet / nakkekoteletter skåret i strimler

4 spsk risvin

4 spsk soja

1 dl kartoffel mel eller maizena

1 liter neutral olie ( raps- solsikke - vindruekerne etc.)

Saucen

4 spsk Østerssauce

4 spsk ketchup

4 spsk sukker

4 spsk æble eddike

4 spsk sambal oelek ( chili pure ) lav din egen sambal ved blot at blende frisk chili - fjern kerner for mindre stærk sambal

Grøntsager

500-600 g grøntsager ( rød peber - løg - sukkerærter - gulerod) skåret i grove stykker

5 fed hvidløg ( fint hakket eller kørt i blender)

1 sjat sesam olie

Directions

Kødet

1tilsæt risvin & soja til dit kød & marinere i min. 1 time, gerne dagen før.

Saucen

1rør alle ingredienser sammen & kog op i en kasserolle

grøntsager

1svits alle grøntsager undtagen sukkerærter i en middelvarm wok med sesam olie i ca. 2 min.

2tilsæt hvidløg & sukkerærter & svits yderligere 2 min.

Stegning af kødet

1vendt kødet i melet eller maizenaen

2Varm din olie op til 160 grader & steg kødet til det er gylden brun

Kød - grøntsager - sauce

1Bland kød & grøntsager i din wok & tilsæt din sauce, servere med kogte basmatiris eller jasminris

00:00