Ketchup uden fisk

april 19, 2016

Ingredients

1 kg tomater på stilk

4 stk æbler

300 g løg (pillet & skåret i kvarte)

2 stk rød peberfrugt

2 dåse(r) hakket tomater

35 g salt

10 g peber

160 g rørsukker

1 dl æbleeddike

1 tsk stødt kanel

1 tsk stødt nellike

Directions

1Fjern stilken fra tomaterne. Skræl æblerne, og fjern kernehusene. Pil løgene. Fjern kerner og stilk fra peberfrugten.

2Hak eller puls blend alt.

3Kom det hele i en gryde sammen med de øvrige ingredienser. Lad det koge stille i en times tid under låg.

4Kom indholdet af gryden i blenderen – evt. ad flere omgange – og blend til en jævn masse. Passér evt. gennem en sigte tilbage i gryden. hvis den skal være rigtig fin.

5Kog ketchuppen, til den er tilpas tyk.

6Den sætter sig lidt, når den køler ned, så tag evt. en lille prøve på en kold tallerken undervejs.

00:00