Langsomt bagt laks med beurre blanc

april 18, 2016

Ingredients

320 g fersk laks 4x 80 g

250 g smør

1 stk skalotteløg fint hakket

2 dl hvidvin hvis man ingen hvidvins eddike har kan man bruge lidt citron saft istedet.

2 spsk hvidvins eddike

2 spsk fløde

2 stk tomat udkernet og fint hakket

1/2 stk grøn sqash Fint hakket

1/4 stk fennikel Fint hakket

3 spsk udstenede kalamata oliven fint hakket

3 spsk purløg fint hakket

Directions

1Drys laksen med salt & sukker stil på køl 3-4 timer

2Bag laksen i ovnen ved 90 grader i 30 ca. min alt efter hvor tykke stykker laks du har, hvis du har et temperameter kan du sætte den til 52 grader

3Hak skalotteløgene ganske fint og kom dem i en lille gryde med hvidvin og eddike.

4Lad det koge ind til der er ca ½ dl tilbage & Si skalotteløgene fra.

5Bring den reducerede væske i kog og tilsæt så det kolde smør lidt af gangen, mens der piskes kraftigt, tilsæt til sidst 2 spsk fløde for at gøre saucen mere stabil. Du kan bruge en stavblender for at gøre processen nemmere. husk at smage til med salt & peber.

6Del dine tomater i 4 stykker og tag kernerne ud ligeledes deles squashen og kernerne tages ud. snit herefter dem ud i helt små firkanter.

7Fennikel skæres ud i samme størrelse, oliven skæres i tynde ringe . Bland alle grøntsagerne og oliven og tilsæt dit fint hakkede purløg

8Ved serveringen kom saucen i bunden af en dyb tallerken og placer laksen i midten derefter kommes de fint snittede grøntsager oven på. Tip: servere evt. med frisk pasta

00:00