Mandeltærte med saltet karamel
april 17, 2016
Directions
Tærten
1Tilføj alle ingredienserne til tærtebunden i en røremaskine og kør indtil du har en ensartet masse
2Sæt dejen på køl i en halv times tid så den er nemmere at arbejde med.
3Rul dejen ud på et mel drysses bord og kom den over i din tærteform
4Prik huller i dejen med en gaffel og bag i en forvarmet ovn på 160 grader i ca. 15-20 min.
Karamellen
1Tilsæt sukker og vand i en passende gryde over medium-høj varme
2Kog uden omrøring indtil sukkeret er opløst og får en karamel farve .
3Tilsæt fløde og kog i yderligere et 1-2 min så den bliver helt glat
4Tag af varmen og tilsæt smør og salt
5Lad karamellen køle lidt af inden du hælder den på din tærte, tærten afkøles et par timer i køleskabet inden du tilsætter ganachen.
Chokolade ganachen
1Bring fløden til ganache i kog , tag af varmen og tilsæt chokoladen
2Drys med havsalt eller hakket mandler , servere evt. med en god vanilje is til.