Mandeltærte med saltet karamel

april 17, 2016

Ingredients

Tærtebund

1,25 dl mel

1/4 dl hakkede mandler ( brugte en foodprocessor )

1 stk æg

1/4 dl kakaopulver

1/4 dl sukker

1 tsk vaniljesukker

Karamellen

3 dl sukker

1 dl vand

1 dl fløde

140 g smør

2 tsk havsalt

Chokolade ganache

1/2 dl fløde

80 g chokolade

Directions

Tærten

1Tilføj alle ingredienserne til tærtebunden i en røremaskine og kør indtil du har en ensartet masse

2Sæt dejen på køl i en halv times tid så den er nemmere at arbejde med.

3Rul dejen ud på et mel drysses bord og kom den over i din tærteform

4Prik huller i dejen med en gaffel og bag i en forvarmet ovn på 160 grader i ca. 15-20 min.

Karamellen

1Tilsæt sukker og vand i en passende gryde over medium-høj varme

2Kog uden omrøring indtil sukkeret er opløst og får en karamel farve .

3Tilsæt fløde og kog i yderligere et 1-2 min så den bliver helt glat

4Tag af varmen og tilsæt smør og salt

5Lad karamellen køle lidt af inden du hælder den på din tærte, tærten afkøles et par timer i køleskabet inden du tilsætter ganachen.

Chokolade ganachen

1Bring fløden til ganache i kog , tag af varmen og tilsæt chokoladen

2Drys med havsalt eller hakket mandler , servere evt. med en god vanilje is til.

00:00